Over Mij

Ik zag het levenslicht op 24 november 1966 te Merksem, bij Antwerpen.

In 1974, kwam ik voor het eerst met muziek in contact via de plaatselijke harmonie.

Toen al besefte ik, een muzikant dat wil ik worden!

Vervolgens ging ik naar de muziekschool en speelde later nog in verscheidene drum & showbands.

Begin de jaren 80, ontmoette ik voor het eerst mijn groot idool en voorbeeld Will Tura. Na het zien van zijn concert en een zeer tof gesprek daarna, was het voor mij nog meer duidelijk, dit wil ik ook!

In 1982, ondernam ik een eerste poging tot liveoptredens, als beginneling nam ik eerste single op “Laat mij niet meer dromen”.

Dat was het prille begin, en we zijn blijven doorgaan tot op de dag van vandaag.

Ik begreep, ik moet zanglessen, logopedie volgen, meer muzikale kennis op doen; wil ik hier mee blijven doorgaan.

Ondanks het doorzwemmen van vele watertjes, en de kracht om te blijven doorgaan, kan ik met trots zeggen dat ik na 41 jaar nog steeds actief en zeer gepassioneerd met mijn grote droom bezig ben.

In deze keiharde wereld, is het belangrijk om een sterk team achter je te hebben die dag en nacht klaar staan. Zo’n team vindt je niet bij de eerste stappen, vaak gaat daar heel veel tijd overeen eer je de juiste mensen gevonden hebt.

Maar ik was niet enkel gefascineerd door muziek.

Als kind keek ik ook graag naar variétéshow, Gaston & Leo bijvoorbeeld.

Ergens begin de jaren 2000, gaf ik mij op voor een kortfilm in een school voor eindexamen student. Wat later belande ik onverwacht in het straattheater.

Het zotteke uithangen, een typetje, een personage spelen; hmm, dat lag mij ook wel. Ging dan eerst veel figuratie doen voor televisie, waaruit uiteindelijk twee gastrollen vloeide, één in “Familie” en later één in “Zonestad”.

Ik had genoeg gezien, dus ging ik een opleiding volgen om te acteren voor camera en theater, die ik met glans beëindigde.

En zo belande ik toen ook in het echte theater, waar ik in verschillende producties speelde en ook enkele hoofdrollen op mijn naam mocht schrijven.

Theaterproducties die ik speelde:

Ik heb in verschillende theaterproducties gespeeld: “Onder de mensen” (straattheater 2008), “Blankenberge” (2009), “Murder Party” (2010), “Passanten” (2013), allen in het amateurtheater, en straattheater. met als kers op de taart – een opgemerkt debuut in de speelfilm “Linkeroever”.

In 2010 ontwierp ik eveneens de revues: “Lachte golle geire” en “Showtime”, beide een origineel avondvullend showprogramma met veel humor. Daarnaast kan ik alle organisatoren en iedereen die van revue houdt, “De Marco Martinez show” warm aanbevelen. Animatie van de bovenste plank, interactie met het publiek en vele lachwekkende typetjes maken deel uit van dit programma dat ik in 2011 al enkele malen heb uitgevoerd.

In maart 2013 ging de “Marco Martinez show” in première, opnieuw een warm aanbevolen showprogramma met nieuwe sketches, liedjes, nieuwe typetjes en veel meer.

Vanaf 21 september tot en met 26 oktober 2013, was ik aan het werk in de “Vlaamse Opera” van Antwerpen en Gent met de productie “Tristan und Isolde” gecomponeerd door “Richard Wagner”.

In November 2013 stond “Den Antwerpse Comedy Revue©” op het programma, die gespeeld werd in het “Fakkeltheater” te Antwerpen. Van deze show ben ikzelf auteur, acteur en producent.

“Een koffer vol creatief leven” is een autobiografisch verhaal, dat mijn leven vertelt als artiest. Met muziek, eigen geschreven gedichten, liedjes, monologen, percussie, … Deze productie werd in 2014 gespeeld in verschillende theaters.

In de zomer van 2015. Ook op theatervlak zat ik niet stil, “De Ideale compagnon” een fantastisch theaterstuk waarin ik de hoofdrol speelde in 2015 en in november van dat zelfde jaar produceerde ik de nieuwe versie van één van mijn vele eigen projecten “Den Antwerpse Comedy Revue”. We speelden opnieuw in het Antwerpse fakkelteater drie dagen voor uitverkochte zalen.

In 2020 viel ik nog even kort in voor een Halloween theater waar ik met de twee opgegeven personages, acts mijn eigen ding mocht doen en niet zonder succes.

In 2022 bracht ik weer een eenmalige variété  productie op de planken, ook in 2023 komt er in de zomer dergelijke Variété.

Voor 2024 werken we aan een productie “Ode aan de Keizer” en zet ik mijn idool, vriend en grote voorbeeld Will Tura in de bloemen met een show-theatershow.

Theater en muziek is het liefst wat ik doe en ook wil blijven doen!

Door al die ervaringen, kon ik het natuurlijk ook goed uitleggen 🙂

Dat maakt, dat er ook vaak op mij beroep gedaan word als presentator van shows, evenementen, voorstellingen enz… Marco Martinez, staat voor show, entertainment, spektakel en daar mag ik hopelijk nog jaren mee doorgaan.